LED RAMP

Våra LED ljusramper är oerhört populära och ämnar sig för förare som är i behov av ett kraftfullt och pålitligt ljus ute på vägarna. Våra led ramper använder den senaste LED tekniken med noggrant utvalda komponenter och original dioder från amerikanska Cree och tyska Osram. Detta medför att en led ramp i vissa fall genererar uppemot 30% mer ljus än konkurrerande extraljusramper som ser identiska ut. Besök vår kategori extraljus om du söker efter traditionella runda lampor.
Läs mer
Det finns 51 produkter.

Vilken ledramp är bäst till personbil?


Det finns många olika typer av ledramper på marknaden och det viktiga är att hitta en ramp som passar ens egna behov. En combo ramp är en kombination av både en lång och bred ljusbild vilket brukar lämpar sig för de flesta bilförare. Detta innebär att du får ljus på sidorna (flood) samtidigt som du får ett långt ljus framför bilen (spotljus). Det finns också böjda ramper att välja bland vilket passar bättre på en del bilmodeller med rundad front. Hur ljuset fördelas hänger främst på optiken snarare än utformningen av själva lamphuset.

LED ramp som extraljus?


Led ramp eller led extraljus ramp som det också kallas har blivit ett allt mer populärt val bland våra kunder. Led ljusramper erbjuder ett mer ”slimmat” utseende än vanliga led lampor till bil och lastbil samtidigt som de avger mer ljus per investerad krona. I många fall kan en led ljusramp därför vara billigare alternativ än traditionella extraljus. Vi erbjuder även böjda led ljusramper med aerodynamiska egenskaper och som följer bilens utformning. Utvecklingen av led ramperna har gått framåt i ett rasande tempo och i vårt sortiment finns det flera led ramper som lyser uppemot 1 lux på över 1000 meter vilket är betydligt längre än de bästa xenon lamporna.

Fördelar med LED ljusramp extraljus

Vår strävan att erbjuda branschens bästa LED ljusramper ligger till grund för vilka modeller vi i slutändan väljer att saluföra. Under mörkerkörning är det viktigt med bra ljus för att upprätthålla en god säkerhet. Supervision LED ljusramp är en oerhört prisvärd produkt som levererar mycket ljus utan att för den delen tumma på kvalitén. Det finns ingen anledning att idag inte välja led ljusramp som extraljus då fördelarna helt enkelt är för många i jämförelse med Xenon och Halogen:

1. Supervision LED ljusramp drar endast 1/5 i energiförbrukning jämfört med halogen. Den låga strömförbrukningen är optimal för fordon med relativt lite ström att tillgå.

2. Supervision LED ljusramp avger mer ljus än de allra bästa Xenon lamporna vid samma effektförbrukning och avger i vissa fall mer ljus än led extraljus per investerad. Ramperna är ett bra alternativ till exklusiva märken som är betydligt dyrare.

3. Supervision LED ljusramp är bestyckade med speciellt framtagna polykarbonat-glas som är stenskottssäkra.

4. Supervision LED ljusramp kräver ingen extern ballast som regelbundet måste bytas ut.

5. Supervision LED ljusramp når full ljusstyrka på direkten oavsett utomhustemperatur. Som jämförelse behöver halogen ungefär 1 sekund och xenon 12-35 sekunder för att nå maximal ljusstyrka.

6. Supervision LED fungerar även som en extraljusramp led och är enkel att montera p.g.a färre kablage och lämpar sig väl för fordon med exempelvis känslig elektronik.

7. Supervision LED ljusramp kan installeras direkt in i själva grillen eller vid spoilern vilket i sin tur sänker bränsleförbrukning.

8. Supervision LED som extraljus bör ses som en investering med tanke på dess långa livslängd vilket sänker den totala kostnaden under många år framöver. Våra led ramper klarar 50 000 timmar medan halogen fallerar redan efter 2000-3000 timmar.

9. Supervision LED är framtagen för vårt tuffa nordiska klimat och är betydligt mer vibrationståligt och stöttåligt än både xenon och halogen. Obs. Se upp för billiga kina led ramper som marknadsförs under generella namn som "light bar" då dessa produkter oftast tillverkas av mindre fabriker av betydligt sämre kvalitet. Risken finns att de fallerar redan efter ett par månader i det svenska vintervädret.

10. Supervision LEDljusramp till bil levereras med en dagsljus färgtemperatur på ca 5500K - 6500K vilket bidrar till att föraren i fordonet klarar av att hålla sig pigg under långa körningar.

Fordonsbelysning som kan tillämpas inom flera användningsområden

En led ramp kan användas på många olika typer av fordon och lämpar sig bra som fordonsbelysning på både bil, lastbil, maskin m.m. I vårt sortiment hittar du både led ramper som kan appliceras på många olika fordon eller extraljusramper som är specifikt framtagna för användning som extraljus på bil eller lastbil.

Bäst ledljus: led ramp eller runda extraljus?

Detta är en svår fråga att besvara då allt hänger på vilka krav man har som bilförare. Runda extraljus har ofta en bättre kastlängd medan en led ramp ger ett mer jämnt fördelat ljus. Det finns ramper som är specifikt avsedda för att lysa uppemot 1000 meter medan vissa är avsedda för att lysa upp själva närområdet närmast fordonet och även vägrenen. Sedan får man inte glömma den estetiska biten, slutresultatet skiljer sig ganska markant rent utseendemässigt. 

Vilken wattstyrka bör man välja om man ska köpa en Ljusramp LED till bilen?

Vi levererar ljusramper med led teknologi i flera olika wattstyrkor och det är inte lätt att köpa led ramp när utbudet är så stort. Våra storsäljare är framförallt 120W (20 tum) och 180W men även 240W och 288W är populära beroende på typ av applikation. Hur mycket ljus man som konsument är väldigt subjektivt men som referens brukar man oftast utgå ifrån vilka lampor man tidigare använt på fordonet. Supervision 120W avger exempelvis mer ljus än 6 st halogen på 55W. Ska man använda led rampen på en traktor, skogsmaskin eller grävare så rekommenderar böjda ramper med floodljus som ljusbild för maximal spridning. Observera att längden varierar mellan de olika ramperna, 22" tum brukar vara populärt till framförallt personbilar.

Vilket LED diod märke är bäst för LED ljusramper?

Det florerar en uppsjö av olika LED ljusramper på marknaden med olika LED dioder. Flera av våra konkurrenter har valt att erbjuda LED extraljus med Osram dioder med s.k ”fisheye” linser medan vi på Ljusgiganten har valt att exklusivt använda amerikanska Cree. Oavsett vad andra återförsäljare hävdar i sin marknadsföring där ibland ”trick bilder” används så är Cree fortfarande utan tvekan den bästa LED dioden som avger mest ljus per watt. Förutom själva LED dioden så finns det fler faktorer att ta hänsyn till vid en jämförelse mellan olika LED ljusramper, däribland optik, kylning och övriga elektroniska komponenter. Ifall en ljusramp inte har en bra optik som släpper igenom tillräckligt med ljus så kan detta ha en stor inverkan på mängden ljus som led rampen avger. Detta är en anledning till att våra Supervision modeller har etablerat sig som det självklara valet på den svenska marknaden då både optik och led dioder håller genomgående mycket hög kvalitet.

Är det svårt att montera en ljusramp på bil?

Att montera en ljusramp är inte svårt om man är någorlunda praktiskt lagd. I de allra flesta fall brukar våra kunder ta hjälp av en extern bilverkstad som tar hand om installationen. Samtliga ramper är multivolt och har stöd för både 12V och 24V elsystem.

Vad är skillnaden mellan led extraljusramp och ljusramp?

Det finns ingen skillnad emellan dom två egentligen utan extraljusramp är bara ett annat ord för ljusramp, ibland även kallat fjärrljusramp led. Dock brukar en del butiker kategorisera sina produkter under extraljusramper då dessa är mer ämnade som fordonsbelysning med spot som ljusbild. Extraljus led ramp är som namnet antyder en ramp ämnat som extraljus. Ljusramper kan i sin tur även användas på alla möjliga fordon såsom entreprenadmaskiner och då med Combo eller Flood som ljusbild. Ljusbilden är med andra ord den avgörande faktorn för vilken typ av applikation produkten bäst lämpar sig till.

Vissa återförsäljare säljer LED bar, vad är skillnaden?

LED bar är ingen specifik produkt utan betyder helt enkelt led ramp på engelska.

Säljer ni Cree led ramp?

Cree är en diodtillverkare och inget varumärke för extraljusramper till skillnad från vad många tror. De flesta Cree ramperna i vårt sortiment använder XML (XM-L2) eller XPG led dioder. Som konsument är det viktigt att man är uppmärksam när man handlar extraljusramper. Många produkter marknadsförs under generiska namn som exempelvis Cree led ramp 120W vilket egentligen inte säger mycket om kvaliteten. Naturligtvis lyser en Cree led ramp 240W betydligt mer än Cree led ramp 180W ifall den saluförs av en och samma butik, men i jämförelse med andra ramper på marknaden så blir denna bedömning betydligt svårare. Det finns en uppsjö av olika kvalitetsnivåer vad gäller Cree dioder och skillnader i ljusstyrka kan i många situationer vara enorma. Ett bra tips är att därför fokusera mindre på Cree beteckningen i sig och mer på helhetsbilden. Samma problem som beskrivs i texten ovan går också att tillämpa på Osram led ramper.

Jag söker efter en LED ramp till bil, vad är det för skillnad mellan era olika led ramper?

Varje led ramp vi saluför fyller ett specifikt behov. En fyrradig Quad ramp lämpar sig mer optimalt i trånga utrymmen än exempelvis Supervision som är betydligt längre i utförandet men inte alls lika hög. Det är stor skillnad mellan 120W Quad (Q-serien) och en extraljusramp Combo 120W LED (Supervision) då det kan skilja sig uppemot 30 cm på längden trots identisk watt styrka. Dual Deluxe-serien lämpar sig i sin tur likt amerikanska Rigid för konsumenter med skyhöga krav på bra belysning. Dual Deluxe-serien och Rigid är bland de bästa led ramperna på marknaden och kan användas i många olika situationer. För konsumenter med väldigt höga krav är det i princip omöjligt att hitta led ramp extraljus som erbjuder samma höga kvalitet som amerikanska Rigid till ett lägre pris.

Jag vill hitta den bästa led rampen. Vilken LED ramp är bäst i test?

Det görs många tester årligen och Supervision, Rigid m.fl. befinner sig alltid i toppskiktet. För dig som vill den där ljuspunkten (punktljus) lysandes längst horisonten kan vi varmt rekommendera Rigids produkter.

Ni saluför inga 126W Cree ljusramper?

Nej det gör vi inte. Denna modell är ganska gammal och bökig och det finns betydligt bättre alternativ i slim utförande på marknaden med stöd för 9-32V.

Varför hittar jag inga led ramp pencil cree 5d modeller i er butik?

Vi har valt att inte sälja 4D eller 5D ramper med s.k "fish eye" lins då våra tester visar att de inte ger något bättre ljus. Om du letar efter en led ramp med fjärrljus så rekommenderar vi Dual Deluxe eller Rigid med pencil ljusbild. Vi har testat Osram led ljusramp 5D från flera konkurrenter och dessa levererar inte mer ljus under verkliga arbetsförhållanden än våra ljusramper i mellansegmentet.

Varför hittar jag inte någon Hella ljusramp i er butik?

Det råder ungefär samma situation kring ljusramper från Hella som det gör med extraljusen. Hella är ett erkänt varumärke för xenon ljus men lever inte upp till våra krav när det gäller led teknik. Hella led presterar bra men i förhållande till det höga priset så anser vi att det finns bättre alternativ att välja bland.

Jag hittar ingen Bosch ljusramp i ert sortiment?

En billig extraljusramp med halogen teknologi kommer ni inte att hitta i vårt sortiment. Ljusramper från Bosch använder gammal halogenteknik och därför har vi valt bort samtliga Bosch produkter. En bra extraljusramp av god kvalitet behöver inte alltid kosta skjortan men är betydligt dyrare än gårdagens halogen ramper.

Jag hittar inte Rigid Radiance i ert sortiment?

Samtliga Rigid ramper är tillverkade i USA, med ett undantag. Rigid Radience ramper är den enda modellen från det amerikanska företaget som tillverkas i Kina. Radiance serien var ursprungligen tänkt att utnyttja Rigids starka varumärke trots att rampen presterar avsevärt dåligt i förhållande till priset. Varför Rigid valt att göra på detta vis istället för att skapa ett nytt varumärke är naturligtvis svårt för oss att besvara. Av denna anledning har vi därför valt att ta bort Radiance modellen ur vårt sortiment då det är svårt att motivera det höga priset för denna budget modell.

Varför hittar jag ingen billig ledramp i ert sortiment?

Vi är ett av marknadens billigaste aktörer som saluför kvalitativ fordonsbelysning. Vi anser att det är bättre att saluföra kvalitativa produkter än medelmåttiga produkter som fallerar med jämna mellanrum för då blir det svårt att behålla sina kunder.

Vart kan man köpa extraljusfäste för led ramp?

Vi saluför extraljusfästen för ljusramper i aluminium, takbågar och frontbågar som passar till både Volvo, Audi, Saab, Skoda, Honda, Kia, Caddy m.fl. Vi har även snabbfästen för snabb montering i vårt sortiment och fästen lämpade för ATV.

Passar era ljusramper till Volvo?

Våra led ramper passar naturligtvis till både Volvo V40, V50, V60 och V70. Även de större bilarna i form av Volvo XC70, XC90 och Cross Country modellerna passar utan problem. 120W ramperna brukar oftast installeras strax under nummerplåtskylten och är perfekt till exempelvis Volvo 740, 850, 940 samt C30. Installation och koppling är densamma för samtliga modeller, se kopplingsschema för mer information.

 

Passar era ljusramper till Audi?

Våra led ramper passar till både Audi A4, A5, A6, Q3, Q5 och även Q7. Även äldre bilar som Audi 80, 90 och 100 är kompatibla med våra produkter.

 

Passar era ljusramper till Mitsubishi?

Mitsubishi Outlander, Lancer, Pajero och och Pajero Sport är naturligtvis också kompatibla med våra ljusramper.

 

Passar era ljusramper till VW Passat 2010, 2012 och VW Golf 5, 6?

Till de mindre bilarna rekommenderar vi att du inte väljer en starkare ledramp än 180W p.g.a att den då kommer att ta upp alltför mycket plats vilket drar ner utseendet drastiskt. Så länge man håller sig mellan 100W till 200W bör det inte vara några problem.

 

Passar era ljusramper till Skoda octavia?

Våra led ramper passar både till Skoda Octavia och övriga modeller.

 

Passar era ljusramper till Chevrolet?

Till Chevrolet passar samtliga ramper men här rekommenderar vi istället de något större modellerna på 240W alternativt 288W.

 

Passar era ljusramper till BMW X5 och X6?

Samtliga ledramper passar till samtliga BMW modeller.

Passar era ljusramper till KIA, Toyota och Honda?

Våra ramper tillverkas hos världsledande tillverkare i asien och visst vore det konstigt ifall modellerna inte varit kompatibla med asiatiska bilar. Led ramperna passar bra både till KIA Cee'd sportage, Honda Cr-v och Toyota Hiace, Hilux och Rav 4. Även Subaru Outback, Fiat Freemont och Tiguan är kompatibla med våra led ramper.

Utför ni LED tester med era ljusramper?

Vi testar självfallet våra led ramper med jämna mellanrum för att garantera att de håller en god kvalitet. När det gäller lumen tester så förlitar vi oss på främst på svenska tredjepart aktörer som utför noggranna tester under verkliga arbetsförhållanden. För dig som vill ha kvalitativ led belysning vare sig det är en ljusramp eller annan led lampa så garanterar vi alltid att produkterna uppfyller sina egenskaper enligt produktspecifikationerna. Obs. Ifall en ljusramp vunnit en bäst i test utmärkelse 2014 alternativt 2015 eller 2016 så har inte testet genomförts av oss på Ljusgiganten utan av tredjepart.

Vad är skillnaden mellan fjärrljus led ramp och led ramp spot?

Det är en vanlig ljusramp med spot som ljusbild vilket ger ett smalare ljus. Ramper med endast spot dioder ger ett ljus med betydligt bättre kastlängd än exempelvis flood som ger ett bredare ljus och kortare ljus. 

Är era ljusramper godkända?

Samtliga av våra led ljusramper är både CE och RoHS märkta enligt de EU direktiv som säkerställer att elektroniska produkter inte innehåller förbjudna och farliga ämnen. Samtliga produkter är också noggrant testade för EMC, d.v.s elektromagnetiska störningar som kan störa ut radion på fordonet. Många av ljusramperna är också e-märkta / e-godkända. Oavsett om ni uppgraderar lamporna på er bil eller lastbil så garanterar vi att produkterna uppfyller samtliga EU direktiv. En del ramper på marknaden stör elektronik och i dessa fall hjälper det sällan med ett avstörningsfilter.

 

 

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!