LED LYSRÖR

Vi saluför Finska premium-märket Valtavalo som erbjuder marknadens lägsta livscykelkostnad. Vi har ett väldigt brett utbud av både T8 och T5 led lysrör samt kompatibla led armaturer. G4 erbjuder bäst kvalitet i förhållande till pris jämfört med konkurrenter som Philips och Osram. Produkterna uppfyller EU-standarder och de högt ställda krav som utfärdats av elsäkerhetsverket. Valtavalo G4 är marknadens första led lysrör som ger ett flimmerfritt ljus.
Läs mer
Det finns 12 produkter.

Vad är led belysning?

LED är en förkortning för Light Emitting Diod och är efterföljaren till dagens lågenergi lampor och kompakt lysrör. Led belysning består av ett led chipset med tillhörande lysdiod som kräver likström för att kunna avge ljus. Led tekniken är både energisnålt och miljövänligt jämfört med äldre belysningstekniker då det inte innehåller något farligt kvicksilver. Led lampor används både som industribelysning kontorsbelysning och garagebelysning. Den nya tekniken är inte bara populär hos företag utan används flitigt även av privatpersoner både som köksbelysning och växtbelysning. Led lysrör är ett av de områden som utvecklats mest de senaste åren och är betydligt mer energieffektiv än traditionella fluorescerande lysrör som används framförallt som takbelysning i både små och stora lokaler.

Varför bör jag övergå till led lysrör?

- Halverar elförbrukningen, led lampor motsvarar en fördubbling av ljusstyrkan (antal lumen) vid lika många watt.
- Lägre underhållskostnad
- Naturligt ljus
- Miljövänligt
- Lång hållbarhet

Finns det led lysrörsarmaturer med reflektor?

Led till skillnad från traditionella lysrör kräver ingen reflektor då ljuset är mer koncentrerat. Valtavalo led lysrör kan fås med 240 gradig och 150 gradig ljusbild vilket betyder att inget spilljus går förlorat till skillnad från traditionella lysrör där en reflektor fångar upp spilljuset på ett ineffektivt sätt.

Vilken armatur är bäst att välja?

Val av led armaturer beror helt på kundens behov och bör anpassad därefter. Viktiga faktorer kan exempelvis vara kapslingsklass (damm och vattentäthet), ljusstyrka och längd på lysröret. Våra lysrörsarmaturer finns med IP65 klass och levereras antingen med 1x eller 2x lysrör per armatur. Våra armaturer levereras med 5 års garanti och använder drivdon av högsta kvalitet.

Vilka watt styrkor finns tillgängliga?

Vi erbjuder följande T8 och T5 enligt watt tabellen nedan:

10W led 600 cm ersätter 18W lysrör.

18W led 1200 cm ersätter 36W lysrör.

22W led 1500 cm ersätter 49W lysrör.

24W led 1500 cm ersätter 58W lysrör.

Vad betyder förkortningar som 830?

Ljusfärgen på lysrör beskrivs med tresiffriga kombinationer som 830, 835, 840 eller 845. Det finns också 865 men detta värde gäller för speciallysrör. 830 betyder att lysröret har en färgtemperatur på ca 3000 kelvin. Detta ljuset beskrivs som varmvitt ljus. Det kan emellanåt uppfattas som ett något gulare ljus. 840 till skillnad från 830 ger ett vitare eller kallare ljus på ca 4000 kelvin. Detta ljuset beskrivs som normalvitt eller kallvitt och är populärt i lager, industrilokaler och butiker.

Hur installerar man led lysrör?

Installationen är väldigt enkel förutsatt att man ersätter armaturer med mekanisk ballast. Armaturer med elektronisk ballast (nyare modeller) är något svårare att byta lysrör då det kräver en enklare modifiering av själva armaturer. Förutsatt att man använder mekanisk ballast så kan man ersätta gamla lysrör med nya moderna led lysrör utan någon som helst modifikation av armaturen. Man tar endast bort glimtändaren och sätter sedan in det nya lysröret så ska allt fungera precis som vanligt. Byter man exempelvis badrumsbelysning eller bänkbelysning så är det oftast en elektronisk ballast som används vid nyare installationer.

Kan led lysrör användas som belysning för växter inomhus?

Led lysrör kan användas även som växtbelysning eller trädgårdsbelysning. Led lysrör avger mindre strålningsvärme än andra ljuskällor vilket medför att de kan placeras närmare. Våra led lysrör fungerar bra som växtlampor. Det viktiga att ta hänsyn till är lysrörets effekt (W). Färgtemperaturen, dagsljus, kallvit eller varmvit spelar en mindre roll såvida man inte personligen föredrar dagsljusbelysning.

Vad har ni för kvalitetskontroll?

Idag finns det många olika produker på marknaden. Erkända märken med Philips och Osram är sällan en god ekonomisk affär medan billiga asiatiska lysrör inte följer EU-standarder med allvarliga brister som följd vilket i slutändan kan bli kostsamt för kunden. Billiga led lampor kan visa sig bli mångfaldigt dyrare än om man köper kvalitetsrör från första början. Att led lysrör av låg kvalitet börjar flimra efter bara några månader är ett vanligt problem. Valtavalos led lysrör tillverkas i en modern fabrik som ligger belägen i den finska staden Kajaani. Valtavalo kontrollerar hela distributionskedjan från utveckling, tillverkning till kvalitetskontroll. Fördelarna med att ha egna laboratorium och fabriker är enorma då man själva säkerhetsställer att produkten som levereras verkligen uppfyller de specifikationer och krav som utlovas.

En perfekt balans mellan kvalitet och pris

Valtavalo är det perfekta valet för dig som vill sänka sina elkostnader och samtidigt höja sitt anseende som ett miljömedvetet företag. Valtavalo levererar enorma volymer av led lysrör varje år och har därför helt andra förutsättningar på marknaden än konkurrerande aktörer. Tanken är att en investering i Valtavalos belysning ska betala sig tillbaka inom loppet av ca 1-2 år. Lysrören är inte billigast på marknaden men i slutändan är dom de mest prisvärda led lysrören på hela marknaden.
 

Många okända fördelar med Valtavalo led lysrör?

LED-tekniken spelar en allt viktigare roll i den moderna världen. Alltifrån stora multinationella företag till mindre lokala butiker har börjat inse de otroliga fördelarna som led belysningen medför jämnfört med de föråldrade traditionella lysrören som är dyra i drift och innehåller farligt kvicksilver samt släpper ifrån sig stora mängden koldioxid. Valtavalos belysning ger en hög energibesparing kombinerat med en robust och pålitlig design som garanterar en lång drifttid i flera år framöver. Med Valtavalo led behöver du inte tänka på att byta ut dina lysrör på många år tack livslängden som sträcker sig på hela 125.000 drifttimmar (längst i branschen). Samtliga led lysrör tillhör energiklass A.

Vad är HD LED?

Med HD LED lampor från Valtavalo kan du dra nytta av LED-tekniken som aldrig förr. HD-LED har en extrahög färgåtergivning vilket resulterar i en mer naturlig belysningseffekt och förbättrad ljuskvalitet. Tack vare den senaste tekniken möjligör detta ett ljusspektrum med färger som återges mer livfullt än någonsin tidigare. Flera storföretag som DHL och Höganäs har valt Valtavalo för att belysa sina lokaler vilket är ett bevis på dess goda kvalitet.

LED belysning för butiker, verkstäder och industri

Valtavalo erbjuder en mängd olika belysningslösningar med olika ljusflöden och kapslingsklassning. Oavsett hur er lokal ser ut så har vi en lösning som är anpassat efter ert unika behov. Armaturer anpassade för industrilokaler kräver i många fall en högre kapslingsklassning än armaturer som befinner sig i ett kontorslandskap. Vi har tagit hänsyn till detta och erbjuder specifika modeller anpassade för olika arbetsmiljöer.

 

LED belysning för kontorslandskap?

Valtavalo erbjuder en innovativ serie av högkvalitativa armaturer speciellt anpassade för kontorslandskap och butiker. En del modeller har stöd för dimning utan flimmer vilket i vissa fall ger en ökad komfort i vissa miljöer. Vi erbjuder både funktionella lysrörsarmaturer och stilrena led armaturer. 

Hur många volt kräver ett led lysrör?

I normala fall krävs det 230v för ett lysrör att fungera men det finns även 12v lysrör tillgängliga på marknaden.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!