LED EXTRALJUS

Hos oss hittar du världsledande led extraljus till bil och lastbil. Våra led extraljus är utrustade med den senaste tekniken från Cree och Osram och riktar sig till konsumenter och yrkesåkare i hela Sverige. Våra led lampor använder noggrant utvalda komponenter med hög ljusemission. Våra modeller använder patenterad optik med över 93% optisk renhet. Detta medför att våra extraljus i vissa fall avger uppemot 35% mer ljus än konkurrerande extraljus.
Läs mer
Det finns 7 produkter.

Vilka extraljus ska jag välja?

Extraljus med led ger många fördelar jämfört med den föråldrade Xenon och Halogenlampan. Låg vikt och strömförbrukning, omedelbar uppstart och generellt bättre prestanda är några exempel på varför led blivit det självklara valet bland Sveriges bilförare. Men det finns en mängd olika extraljus att välja bland och den största skillnaden mellan en bra och dålig lampa är självaste ljusbilden, d.v.s hur ljuset från en lampa fördelas på vägbanan. Hur ljusbilden i slutändan blir beror helt på hur reflektorn är utformad och designad. Reflektorns primära uppgift är att fördela ljuset så jämnt och effektivt som möjligt vilket hjälper föraren att tidigt upptäcka faror framför fordonet. Dåliga extraljus har en tendens att ge sträva ljuspunkter som bländar vilket kan innebära livsfara vid mörkerkörning. Vi har extraljus som lyser både långt, brett eller mittemellan. Vi rekommenderar att man väljer extraljus som är anpassade efter ens egna behov och ett generellt tips är att välja en lampa som har både bred och lång ljusbild. Detta möjliggör körning på både raka motorvägar eller slingriga landsvägar.

LED extraljus eller Xenon extraljus?

led och xenon extraljus lampa

Vi hoppas att vår led extraljus guide kommer att hjälpa dig att välja rätt belysning till ditt arbetsfordon när du handlar online i vår webbutik. Led extraljus är inte längre bara ett bra alternativ till Xenon lampor utan har under de senaste åren blivit det självklara valet bland extraljusen på marknaden. Utvecklingen har gått framåt i ett rasande tempo och de senaste modellerna lyser uppemot 1 lux på över 1000 meter vilket är betydligt längre än de mest kraftfulla xenonlamporna. Tidigare var Xenon extraljus med 35W, 55W, 60W och 75W populära men börjar nu fasas ut i en allt snabbare takt till följd av 60W led extraljus. När man köper extralysen till fordonet så rekommenderar vi att man väljer en optik som ger en spridning mellan 5° och upp till 40°. För en maximal räckvidd bör man välja spot mellan 10° och 15° spridning vilket också är den mest populära ljusbilden för led extraljus. För en mer jämnare spridning som ändå lyser långt rekommenderar vi 20° till 40°. Ett extraljus med mindre spridning resulterar istället i ett fjärrljus d.v.s en längre räckvidd medan en ljusbild med större spridning resulterar i ett bredare ljus med kortare räckvidd. När det gäller ljusbilder och effekt för övrigt så handlar det främst om vad vilket ljus man strävar efter att uppnå vilket i många fall är väldigt subjektivt. Detsamma gäller även för lamphuset där runda extraljus dominerar för tillfället. Vi har extraljus i diameter 150 mm, 170 mm, 178 mm, 180 mm och 228 mm samt tillbehör.

Fördelar med extraljus LED jämfört med Xenon extraljus och Halogen extraljus?

 

Det finns ingen anledning att inte välja led belysning som extraljus till sitt fordon. Fördelarna med led är betydligt fler än med både Xenonljus och Halogenljus vilket också är anledningen till att allt fler fordonsägare satsar på led ljus till bil och lastbil:

1. LED är den mest energisnåla belysningen och mer än 25-30% lägre strömförbrukning än halogenlampor. Den låga strömförbrukningen är en stor fördel på fordon med relativt lite ström att tillgå.

2. LED avger mer ljus än Xenon strålkastare vid samma effektförbrukning och har därför blivit väldigt populära som fjärrstrålkastare.

3. LED extraljus från Ljusgiganten är utrustade med speciellt framtagna polykarbonat-glas (nästintill okrossbar) som inte spricker vid stenskott och därför behövs inga stenskottsskydd.

3. LED har till skillnad från övriga alternativ ingen canbus ballast, relä eller glödstrådar som regelbundet måste bytas ut.

4. LED extraljus når full ljusstyrka redan efter 0,01 sekund även i -45° d.v.s omedelbar
uppstartstid. Som jämförelse tar halogen ca 1 sekund och xenon 12-35 sekunder.

5. LED som extraljus underlättar montering på fordon med exempelvis känslig elektronik i form av sensorer, radar m.m. Inkopplingen är relativt enkel att genomföra på egen hand.

6. LED som extraljus bör ses som en investering med tanke på dess långa livslängd vilket sänker den totala kostnaden under många år framöver. Led extraljus är utvecklade för att klara 50 000 timmar medan Halogen fallerar redan efter 2000-3000 timmar vilket är en avsevärt kortare lystid.

7. LED extraljus är betydligt enklare att montera än Xenon p.g.a färre kablage och lättare eldragning.

8. LED är betydligt mer vibrationståligt och stöttåligt än både xenon och halogen.

9. LED extraljus levereras med en högre färgtemperatur ett s.k dagsljus vilket gör föraren mer pigg under mörkerkörning. 

Som ni märker så är fördelarna många med den nya led tekniken och den klassiska kampen mellan led extraljus vs xenon är därmed över.

Skiljer sig led belysning 12v till bilen gentemot lastbilen?

Nej, det finns ingen skillnad mellan extraljus led till bil eller lastbilar. Dock skiljer sig monteringshöjden åt mellan en personbil och en lastbil vilket också påverkan ljusbilden i slutändan.

Vilken är den mest optimala ljusbilden för led lampor till bil och lastbilen

När det gäller fordonsbelysning är pencil ljusbild eller spot som det också kallas mest populärt som bil ljus. Denna ljusbild ger ett smalt fjärrljus med god kastlängd. När man kopplar in ett extraljus på samma krets som helljuset så släcks lamporna automatiskt när man bländar av till halvljus. Flood är en annan ljusbild som ofta motsvarar ca 35 grader och ger ett bredare ljus med fokus på området närmast fordonet. Det är viktigt att välja rätt ljusbild så att man får till ett bra ljus på bilen. När det gäller led lampor till bil så vill man ofta uppnå ett bredare ljus med god räckvidd, ett komplett ljus som möjligt är alltid målet. På en lastbil sitter det fler lampor monterade och höjdskillnaden gör att man istället lägger större vikt på själva räckvidden.

Hur bra är Gripen LED extraljus jämfört med konkurrenterna?

Vår strävan efter att erbjuda branschens bästa led extraljus ligger till grund för vilka modeller vi i slutändan väljer att saluföra. Vi vet mycket väl hur viktigt det är att montera bra extraljus på personbilen eller lastbilen för att upprätthålla en god säkerhet under mörkerkörning. Gripen -serien är oerhört populär ute på våra svenska vägar och levererar otroligt mycket ljus för pengarna. Det är inte endast uppe i Norrland och Västerbotten som väljer att köpa extraljus utan även i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö ser vi en positiv utveckling där allt fler förare insett fördelarna med ljusstarka extraljus under vinterhalvåret. Gripen lamporna är små extraljus och väldigt stöt- samt vibrationståliga och är specifikt framtagna för vårt tuffa nordiska klimat. Både våra 45W och 60W modeller i slim utförande är utrustade med kraftfulla Cree dioder och stödjer 9-60v. Extraljusen bör inte jämföras med billiga bil lampor med led dioder av tvivelaktig kvalitet som säljs på nätet. Ifall du som konsument vill köpa billiga extraljus så bör du definitivt välja Gripen.

Har ni inga NBB Alpha 225 xenon extraljus i ert sortiment?

Vi har medvetet valt att inte satsa på xenon men kommer att göra några undantag under 2017 där framförallt NBB Alpha 225 och 175 kommer att leta sig in i vårt sortiment.

Har ni inga SIM extraljus i ert sortiment?

Vi är återförsäljare för många olika varumärken inom fordonsbelysning men för tillfället saluför vi inga SIM extraljus. Vi testar och utvärderar nya modeller inför varje säsong och vi planerar att börja SIM extraljus under 2017 både styckvis och paket i form av 3-pack. Vissa lampor kommer även att finnas tillgängliga med led-ring. Ljusbilderna kommer att variera beroende på modell men fokus ligger främst på pencil/spot.  

Har ni inga Bosch extraljus i ert sortiment?

Nej, vi har medvetet att endast fokusera på fordonsbelysning med led och har därför valt bort Bosch produkter.

Varför hittar jag inte Hella extraljus i butiken?

Som tidigare nämnt så fokuserar vi framförallt på ledlampor till bil och lastbil. Hella är ett erkänt varumärke för xenon lampor men lever inte upp till våra krav när det gäller led teknik. Hella led presterar bra men i förhållande till det höga priset så blir det svårt att motivera det höga priset.

Är ni en Vision X återförsäljare, tidigare hade ni Vision X extraljus i sortimentet men inte längre?

Vi har valt att sluta sälja Vision x lampor för bilar och lastbilar men erbjuder fortfarande Vision X strålkastare för industri. Vi valde att istället satsa på Rigid extraljus och våra egna varumärken som erbjuder liknande prestanda till ett betydligt lägre pris.

Vilken wattstyrka bör man välja för LED extraljus?

Bilens belysning anser vi är väldigt viktig för att upprätthålla en god säkerhet på vägen. Vi levererar robusta led extraljus i många olika watt styrkor. Våra storsäljare är framförallt 45W och 60W 12LED men vi kan även leverera 70W, 80W, 90W, 100W, 120W och även 185W extraljus. Oavsett vilken wattstyrka du väljer så garanterar vi alltid en god kvalitet till riktigt bra priser. Hur mycket ljus man som konsument vill ha är självklart väldigt subjektivt, men även diameter måttet är en viktig aspekt att ta hänsyn till. Rent generellt brukar man säga att 45W och 60W räcker gott även för de mest kräsna konsumenterna.

Säljer ni led extraljus med positionsljus?

Ja det gör vi, ett exempel på detta är exempelvis Skene Osram som är utrustat med positionsljus eller s.k led ring. Skene är en av få osram lampor i vårt sortiment.

Vilket LED diod märke är bäst för extraljus?

Det florerar en uppsjö av olika extraljus på marknaden med många olika dioder. Flera av våra konkurrenter har valt att erbjuda fordonsbelysning med Osram led dioder medan vi på Ljusgiganten har valt att exklusivt använda amerikanska Cree som är världsledande inom området. Oavsett vad många återförsäljare hävdar med hjälp av ”trick bilder” och vilseledande information så är Cree fortfarande den bästa led dioden som avger mest ljus per watt enligt flera tester. Dock är det viktigt att poängtera att det finns fler faktorer att ta med i beräkningen vid en jämförelse mellan två till utseendet identiska led extraljus, som exempelvis optik, kylning och övriga elektroniska komponenter. Det spelar egentligen ingen roll vilken led diod ett extraljus använder ifall ljusgenomsläppet hos reflektorn inte är högt nog för att göra den rättvisa. Detta är anledningen till att våra Gripen modeller har etablerat sig som det bästa och billigaste extraljuset på den svenska marknaden då både optik och led dioder håller en mycket hög kvalitet.

Är led extraljus 3 pack eller 4 pack mest vanligast på personbilar?

Hur många lampor man bör montera på fordonet är högst individuellt, vi säljer lampor både som 2-pack, 3-pack och 4-pack m.fl.

Lyser led extraljus 120w dubbelt så starkt jämfört med led extraljus 60w?

 

Nej, ju högre wattstyrka desto mer ljus går förlorat i förhållande till watt styrkan. Vilken watt styrka som är mest optimal är högst individuellt och varierar beroende på situation. Man kan dock säga att extraljus led 60w är normen bland de flesta bilförare och ger mycket ljus per investerad krona. Lamporna finns tillgängliga både på 9 tum och 7 tum.

Är xenon 55W bättre än 60W led?

 

Nej, som tidigare nämnt så har led teknologin gått om xenon lamporna och avger mer lumen vid samma wattstyrka.

Varför säljer många butiker på nätet led extraljus 185w Cree såpass billigt?

 

De stora 185w led extraljus lampor som många återförsäljare säljer på nätet ger väldigt lite ljus per watt. Trots att butikerna marknadsför produkterna aggressivt och påstår att deras lampor är "original" så är detta direkt felaktigt. Lamporna masstillverkas i Kina och utrustas med billiga komponenter vilket resulterar i lågkvalitativa led dioder och dålig optik. Den dåliga optiken ger en ineffektiv ljusbild med enorma ljusförluster när ljuset sprids åt alla håll. Detta är ett vanligt förekommande problem vad gäller led extraljus från Kina. Vi är därför väldigt noggranna med vilka lampor vi väljer att ta in i vårt sortiment. För övrigt när det gäller led belysning så är antalet watt en dålig referens.

Säljer ni Cree led extraljus?

Cree är en diodtillverkare och inget varumärke för extraljus till skillnad från vad många tror. De flesta Cree lampor i vårt sortiment använder XML (XM-L2) eller XPG dioder.

Hur bra presterar IPF extraljus led jämfört med Rigid?

IPF är ett japanskt varumärke som tillhör toppskiktet inom fordonsbelysning och är en direkt konkurrent till amerikanska Rigid. IPF led extraljus (super rally) skiljer sig ur mängden tack vare sina unika ljusbilder och högpresterande lampor. Ipf 940 premium led har nyligen uppdaterats med nya effektiva lysdioder.

Är Rigid de bästa extraljusen på marknaden?

Rigid är ett amerikansk varumärke som är ledande inom fordonsbelysning och ett av de bästa extraljuset på marknaden idag. Detta är anledningen till att prislappen också är betydligt högre än övriga lampor. Rigid har en unik ljusbild som heter Hyperspot med endast 5 grader ljusspridning som ger det längsta led billjuset på marknaden. Anledningen till att vi har Sveriges lägsta priser på Rigids sortiment är p.g.a att vi importerar lamporna direkt från USA.

Presterar Oledone led extraljus lika bra som Rigid?

Nej, men Oledone lamporna är väldigt prisvärda och tillhör det högre prestandasegmentet.

Vart hittar man bra och billiga led extraljus paket?

Våra Gripen modeller är väldigt populära på den svenska marknaden. Vi saluför dessa lampor som paket där du kan välja att köpa 3-pack, 4-pack eller 5-pack. Besök kategorin extraljuspaket led för att hitta väldigt prisvärda och kvalitativa extraljus kit. Vi erbjuder inga extraljus xenon paket.

Levererar ni extraljus till hela norden?

Ja det gör vi. Men om du befinner dig i Norge så rekommenderar vi att du handlar från vår norska webbutik istället. Kategorin heter ekstralys och erbjuder samma sortiment.

Vart kan man köpa extraljusfäste?

Vi saluför extraljus fästen i aluminium, takbågar och frontbågar som passar till både Volvo, Audi, Saab, Skoda, Honda, Kia, Caddy m.fl. Vi har extraljusfästen och extraljusbågar för att fästa 3, 4 eller 5 st extraljus. Vi har även snabbfästen för snabb montering i vårt sortiment och fästen lämpade för ATV. Besök kategorin som heter extraljusfästen för mer information.

Vart kan man köpa extraljus relä?

Vi saluför extraljus relän i kategorin relä och kabelsats. Där finner du också information om hur du på egen hand enkelt kan koppla extraljus på fordon med eller utan canbus. 

 

Utför ni LED extraljus tester?

Vi testar våra LED extraljus med jämna mellanrum för att garantera att de håller en genomgående god kvalitet. När det gäller lumen tester och fjärrljus tester så förlitar vi oss på främst svenska tredjepartsföretag med lång erfarenhet av fordonsbelysning.

 

Kan man lita på att en lampa faktiskt vunnit utmärkelsen "bäst i test" i ett extraljus led test?

Om det exempelvis står testvinnare 2020 för en enskild produkt så refererar vi alltid till det företag som ansvarat och utfört testerna. Referenstalen anges som antingen teoretiska eller effektiva lumen. Som konsument kan ni lita på att testerna har utförts korrekt.

 

Är era extraljus certifierade?

Som konsument vill man självklart göra sig ett klipp när man handlar och komma billigt undan. Samtliga av våra led extra ljus ligger inte endast bra i pris utan är både CE och RoHS märkta enligt de EU direktiv som säkerställer att elektroniska produkter inte innehåller förbjudna och farliga ämnen. Samtliga produkter är också noggrant testade för EMC, d.v.s elektromagnetiska störningar som kan störa ut radion på fordonet. Led extraljus som stör radion är inte EMC-godkända. De flesta av våra produkter är också e-märkta led extraljus. Det är speciellt viktigt med e-godkända extraljus utanför sveriges gränser. Oavsett om ni uppgraderar extraljusen på er bil eller lastbil så garanterar vi att produkterna uppfyller samtliga EU direktiv och är godkända som bil belysning på svenskar vägar. Våra kunder behöver därför inte oroa sig för huruvida led lamporna godkänns i besiktningen. Av denna anledning bör man aldrig handla billiga extraljus från Kina då man aldrig vet vilken kvalitet man kan förvänta sig.

 

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!