BLIXTLJUSRAMPER

Våra LED blixtljusramper håller en genomgående mycket hög kvalitet och är till större delen tillverkade inom EU. Blixtljusramperna är ECE-R65 godkända och flera modeller är utrustade med sökarljus (arbetsljus) och har dessutom stöd för kommunikation RS232. Våra blixtljusramper även kallat takramp eller varningsljusramp finns tillgängliga i många olika dimensioner och utföranden och passar till samtliga lastbilar, traktorer, utryckningsfordon och övriga fordon
Läs mer
Det finns 37 produkter.

Vad är bäst att välja, en blixtljusramp eller rotorljus?

En led blixtljusramp erbjuder betydligt fler blixtmönster jämfört med traditionella halogen rotorljus. Med hjälp av led dioder som tänds i olika intervaller så får man ett flytande ljus vilket simulerar vanliga rotorljus som många yrkesproffs är vana vid. Lamporna kallas emellanåt även för gyro lampa, rotella eller kojaklampa. Sedan led lampan genombrott så har varningsljusramper blivit förstavalet bland både bärgare, polis och räddningsfordon Blixtljusramper används ofta vid vägarbete och bör inte förväxlas med ljusramper.

Vad bör man tänka på när man väljer en varningsljusramp?

Takramperna som säljs på den svenska marknaden är relativt dyra och här får man se upp för eventuella fallgropar. Det lönar sig inte att vara dumsnål i detta fall och köpa en billig blixtljusramp som kanske inte är godkänd för att användas på svenska vägar. Varningsramper av god kvalitet är utvecklad för att fungera i många år och då är det bäst att satsa på det billigaste för det kan visa sig bli kostsamt i det långa loppet. Blixtljusramperna som vi saluför tillverkas inom EU och vissa modeller är dessutom utrustade med extraljus i form av arbetsbelysning runt om vilket underlättar arbetet. 

Vilka färger finns tillgängliga?

Vi erbjuder blixtljusramper med både gul ledljus, blå ledljus och vit ledljus. Vi kan även leverera varningsramper som är skräddarsydda efter era specifika krav. Det är kåpan på blixtrampen som styr färgen på ljuset.

Vilka längder finns tillgängliga?

Vi levererar blixtljusramper i flera olika längder däribland 600 cm, 900 cm, 1200 cm, 145 cm, 165 cm, 180 cm m.fl.

Är det någon skillnad mellan blixtljusramp på 12v respektive 24v?

Nej, det finns inga skillnader mellan de olika voltstyrkorna, utan det viktigaste är att man väljer en blixtljusramp som passar fordonets elsystem.

Passar era takramper till samtliga fordon?

Naturligtvis är blixtljusramperna i vår webbutik kompatibla med både lastbilar, personbilar och övriga entreprenadmaskiner såsom traktorer och grävare. Vi erbjuder även stång installation, magnet installation och skruv installation. Vilket som är bäst är helt och hållet beroende på er arbetsmiljö. 

Vart är era blixtljusramper tillverkade?

En del blixtljusramper är tillverkade i Asien medan andra modeller tillverkas inom EU. Våra modeller är väldigt populära både på hjullastare och installeras frekvent på märken som Caterpillar och Komatsu men också ambulans och övriga uttryckningsfordon som bärgningbilar där vanligtvis Caddy, Transporter, Crafter eller Amarok ingår. Våra tidigare budget modeller Flare och Spark har ersatts av vår Standard-serie som är ett bra val till betydligt dyrare märken som Hella, Bosch och Britax.

Vilka led dioder använder era varningsljusramper?

Samtliga varningsramper använder Cree eller Epistar dioder av högsta kvalitet (BIN 1).

Är det svårt att montera en blixtljusramp?

Att installera en blixtljusramp är relativt enkelt, vi erbjuder kopplingsschema för samtliga produkter.

Levererar ni varningsljusramper till endast företag?

Vi levererar varningsramper till både privatpersoner, företag och statliga myndigheter såsom polis, räddningstjänst och kommuner.

Ifall en varningsramp går sönder erbjuder ni reservdelar?

Ja vi kan leverera endast reservdelar ifall produkten är köpt hos oss, detta gäller både blixtljusramper och rotorljusramper.

Medföljer kontrollbox med era ramper?

Inte alla varningsljusramper har medföljande kontrollbox, detta står tydligt i produktbeskrivningen. En kontrollbox förenklar användningen då man enkelt kan byta blixtljusmönster med ett enda knapptryck och efterlikna en traditionell saftblandare.

Har ni även Xenon varningsljusramper?

Vi har valt att endast fokusera på led blixtljusramper som är en modern och överlägsen belysningsteknik.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!