FICKLAMPOR

Vi erbjuder LED ficklampor av hög kvalitet som används av bland annat försvaret, polisen och jägare inom friluftslivet. Ficklamporna kan användas vid träning i mörker, cykling, tältning och vandring och friluftsliv etc. Det är egentligen endast fantasin som sätter gränsen för vad en ficklampa kan användas till. Vi erbjuder ficklampor av kända varumärken som Fenix, Osram och Ledwise.
Läs mer
Det finns 18 produkter.

Vad är en ficklampa?


En ficklampa är, som namnet skvallrar om, en portabel elektrisk lampa som lika ofta används som arbetsredskap som för hobby och fritid. Ficklampor kommer i olika storlekar, designer och med olika slags ljusstyrka.

Hur funkar en ficklampa?


En ficklampa är uppbyggd av flera olika komponenter som alla spelar sin roll i hur bra lampan presterar: lamphus och lins med tillhörande kapslingsklass, ljusstyrka och lumen samt storlek. Ficklampor är generellt batteridrivna med antingen engångs- eller uppladdningsbara batterier. Det fick dock även lampor vars batteri drivs av solceller, samt ficklampor som laddas direkt i vägguttag eller med USB-kabel.

Vad bör man tänka på när man ska köpa ficklampa?


Tänk på vad du ska ha den till, alltså din behovsgrund. Om lampan ska användas vid klättring eller i grottor så bör du ha en starkt riktad bild, medan om du ska använda lampan i skogen eller på åkerbruk så bör lampan kunna lysa lite bredare. Läs alltid noggrant varje specifikation för att själv kunna se vilken produkt som bäst passar dig.

Har ni ficklampa med uv ljus i ert sortiment?


Ja, det har vi. Ficklampor med UV-ljus gör osynliga fläckar synliga och har därför klättrat ordentligt på marknaden på sistone.

Vilken ficklampa ska man välja?


Det beror på vilka krav du har på den lampa du ska inhandla. Om du exempelvis ska använda ficklampan ute på sjön eller i närheten av vatten så bör du ha i åtanke att lampkroppen ska vara halkfri. Är det viktigt att lampan är liten och kompakt? Vilken ljusbild - alltså bred eller lång - passar just ditt behov bäst? Att se över sin egen behovsbild innan man köper en ficklampa kan resultera i en riktigt god investering, då de olika produkterna skiljer sig mycket åt och är olika effektiva på olika områden.

Vad är skillnaden mellan en bra ficklampa och en av sämre kvalitet?


Utöver det mest uppenbara som byggkvalité så är även livslängden på en bra ficklampa betydligt längre än en ficklampa av sämre kvalitet. Dock är även ljusmängden, alltså lumenantalet, större på en högkvalitativ lampa. Helt enkelt för att man lägger ner mer resurser på att ljuset ska bli så bra som möjligt.

Även den valda ljusbilden på en klass A lampa skiljer sig stort ifrån budgetficklampor, och detta syns inte minst på de lampor som används inom gräv- och gruvindustrin, där den rätta ljusbilden är a och o för att arbetet ens ska gå att utföra.

Kan man lita på ett ficklampa test på nätet?


Den frågan är svår att besvara, men som det mesta på internet så är testerna inte objektiva ifall dom genomförs av återförsäljaren själv. Om möjligt: försök hitta ett så objektivt utfört test som möjligt. Glöm inte att vara källkritisk.

Jag vill ha en grym ficklampa, vilket är bäst?


Denna frågan är omöjlig att svara på på rak arm. Det beror helt på kundens önskemål och krav samt på den tänkta prisnivån. Många preminumficklampor kostar en hel del, men det finns även lampor i lägre prisklasser med snarlika egenskaper.

Har ni ficklampa till jakt?


Ja, det har vi. Här är det viktigt att du väljer en lampa med ett så centrerat ljus som möjligt för att inte skrämma bort vilt när du är till skogs. En liten lampa kan tänkas att föredra, möjligen med ett bältesfäste.

Har ni ficklampa till löpning?


Ja, det har vi. Här en ficklampa med bredare ljusbild att föredra för att du inte ska råka springa ut i vägrenen. Om du istället joggar i trafiken så är en riktad lampa någonting för dig.

Den ergonomiska passformen är att ha i åtanke om din ficklampa ska med ut på joggingrundan samt smidigheten - en ficklampa i fickformat räcker gott och väl.

Har ni ficklampa till vandring och camping?


Ja, det har vi. Vid lampor som under en längre tid ska användas ute i skog och mark utan tillgång till elektricitet så är det bra att se över batterivalet så att ni inte står utan ljus helt plötsligt. Även kapslingsklas, stöttålighet och kastlängd är bra ta in i ekvationen.

Jag behöver en vattentät ficklampa till dykning, hur många meter klarar en sådan?


Det beror på vilken produkt du har i åtanke då det skiljer sig mellan de olika märkena och varorna. Var noga att se över kapslingsklassen (IP-märkning), på den tänkta ficklampan. Ju högre kapslingsklass, desto tåligare lampa.

Kan ni rekommendera en bra ficklampa som är prisvärd?


Vi har många olika ficklampor med olika egenskaper och utformanden. Men om vi skulle rekommendera en “all-round” ficklampa så är det nog LEDWISE. Denna smarta lampa är definitivt en av våra mest prisvärda ficklampor.

Vad är skillnaden mellan en liten ficklampa och en som är större?


En större ficklampa har ofta kraft att utsöndra mer ljus än en mindre. Dock har detta såklart också att göra med antalet lumen som lampan innehar, men generellt kan sägas att även där brukar större lampor av lite bättre kvalité ligga över densamma i mindre format.

Beroende på ljusbild så kastar ficklampor av olika storlekar ljuset olika långt. Dock kan sägas att en liten lampa med en riktad bild kastar ljuset längre än en stor ficklampa med bred ljusbild.

Klarar en ficklampa att lysa 1000 meter?


Ja, det gör dom. En del lampor klarar till och med längre avstånd än så. Ett exempel på en sådan lampa är Fenix.

Fick det några nackdelar med en laddningsbar ficklampa?


Nackdelen med en laddningsbar ficklampa är om du glömmer att ladda den, vilket såklart är lätt hänt. Om du dock hela tiden har som standard att hålla lampan fulladdad så finns det ingen egentlig nackdel. Alla batterier tar tillsist slut, oavsett om ficklampan är påslagen eller ej. Detta har att göra med batteriets egna självurladdning.

Är en dyr ficklampa ett säkert val?


En lampa som är dyrare är oftast bättre men det finns alltid undantag. Vi erbjuder ficklampor i olika prisnivåer för att alla kunder ska kunna hitta en lämplig lösning.

Hur laddar man en ficklampa utan batteri?


Utöver vanliga engångsbatterier och uppladdningsbara dito så finns det lösningar där ficklampan laddas direkt i vägguttaget. Detta är en smart lösning och kräver inte att du har tillgång till någon specifik laddare, sladd eller dylikt. Ytterligare ett alternativ är lampor som laddas via USB-kabel. Dessa ficklampor kan oftast också laddas genom en portabel powerbank.

Vilken ficklampa är bäst i test?


Att göra ett universalt test där marknadens alla ficklampor testas rent generellt existerar inte. Man får istället välja en underkategori, alltså vad man vill att testet ska undersöka: är det byggkvalitén och hur stöttålig ficklampan är? Är det vattentålighet och kapslingsklass? Ljusstyrkan och ljusflödet?

Efter att du sett över dina egna behov och krav kommer du lätt kunna hitta test som påvisar styrkan/svagheten i de ficklampor som testats inom just detta område.

Är det värt att köpa en billig ficklampa?


Ja, det kan det såklart vara. Om du enkom önskar en ficklampa för att kunna leta under soffan eller ha uppe på vinden så kan en billig ficklampa absolut vara att föredra. Du måste som alltid utgå ifrån vilka kriterier du önskar att produkten uppfyller innan du bestämmer dig.

Vilka varumärken rekommenderar ni?


Våra storsäljare, och som vi också lagt extra mycket krut på, är Fenix och LEDWISE. Dessa märken är lanserade av seriösa producenter med bra garantitid. Du får helt enkelt mycket ljus för pengarna.

Världens starkaste ficklampa?


Det Taiwanesiska företaget Wicked Lasers står just nu i toppen med sin laserficklampa The Torch Flashlight på 4100 lumen.

Har ni en militär ficklampa som lämpar sig för extraordinära miljöer?


Ja, vi rekommenderar Fenix som räddningstjänst och poliskår runt om i världen använder. Fenix ficklampor är väldigt tåliga och passar just för extrema miljöer och som arbetsredskap.

Hur ljusstark ska en ficklampa vara?


Det räcker oftast med 500 lumen, men som alltid handlar det om vad du tänkt använda den till. Allt över 1000 lumen anses vara mycket kraftigt.

Kan en ficklampa störa elektronisk utrustning?


Ja, det kan den, och därför är det viktigt att den är EMC-godkänd.

Vad är leveranstiden av era ficklampor inom Sverige?


Leveranstiden för följande städer ser du nedan oavsett vilken speditör du väljer att få ditt paket levererat med.

Norrbottens län innefattar följande kommuner – Leveranstid 2-4 dagar
Luleå, Piteå, Kiruna, Boden, Gällivare, Kalix, Haparanda, Älvsbyn, Arvidsjaur, Övertorneå, Överkalix, Pajala, Arjeplog och Jokkmokk

Västerbottens län innefattar följande kommuner - Leveranstid 2-4 dagar
Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Lycksele, Umeå, Malå, Åsele, Vindeln, Norsjö, Skellefteå, Robertsfors, Vännäs, Bjurholm och Nordmaling

Västernorrlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 2-4 dagar
Sundsvall, Ånge, Timrå, Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik

Jämtlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Strömsund, Krokom, Åre, Östersund, Ragunda, Bräcke, Berg och Härjedalen

Gävleborgs län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ljusdal, Nordanstig, Hudiksvall, Sandviken, Gävle, Ovanåker, Bollnäs, Söderhamn, Ockelbo och Hofors

Dalarnas län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Älvdalen, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Hedemora, Falun, Leksand, Gagnef, Vansbro, Ludvika, Smedjebacken, Säter, Avesta och Borlänge

Uppsalas län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Älvkarleby, Tierp, Östhammar, Uppsala, Heby, Knivsta, Håbo och Enköping

Stockholms län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Haninge, Huddinge, Tyresö, Stockholm, Ekerö, Nacka, Värmdö, Järfälla, Vaxholm, Täby, Upplands-Bro, Sigtuna, Vallentuna, Österåker och Norrtälje

Västmanlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Västerås, Sala, Norberg, Fagersta, Surahammar, Skinnskatteberg, Köping, Hallstahammar, Kungsör och Arboga

Södermanlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Eskilstuna, Strängnäs, Gnesta, Trosa, Nyköping, Flen, Katrineholm och Vingåker

Örebros län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ljusnarsberg, Örebro, Hällefors, Nora, Karlskoga, Lindesberg, Lekeberg, Degefors, Kumla, Hallsberg, Laxå och Askersund

Värmlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Torsby, Hagfors, Sunne, Munkfors, Filipstad, Forshaga, Storfors, Karlstad, Kristinehamn, Hammarö, Kil, Grums, Säffle, Arvika, Eda och Årjäng

Västra Götalands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ale, Alingsås, Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckerö

Östergötlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Finspång, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Åtvidaberg, Kinda, Ydre, Linköping, Motala, Mjölby, Boxholm, Vadstena och Ödeshög.

Jönköpings län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Mullsjö, Habo, Tranås, Aneby, Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Sävsjö, Vaggeryd, Gnosjö, Gislaved och Värnamo.

Kalmar län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Högsby, Nybro, Kalmar, Torsås, Emmaboda, Borgholm och Mörbylånga

Hallands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm

Gotlands län - Leveranstid 1-3 dagar

Kronobergs län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Uppvidinge, Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult, Alvesta, Ljungby, Markaryd

Skåne län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Örkelljunga, Östra Göinge, Ängelholm, Åstorps, Båstad, Bjuvs, Bromölla, Burlöv, Eslöv, Hässleholm, Höör, Höganäs, Hörby, Helsingborgs, Kävlinge, Klippan, Kristianstad, Landskrona, Lomma, Lund, Malmö, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svalöv, Svedala, Tomelilla, Trelleborgs, Vellinge och Ystad.

Blekinge län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Sölvesborg, Olofström, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.

Jag letar efter en mini ficklampa som är extremt ljusstark?


Vi har ett brett sortiment av ficklampor och det finns flera modeller som är både små och ljusstarka. Vi skulle på rak arm kunna rekommendera Ledwise Recon eller Fenix UC35 för den som önskar en kompakt men kraftfull ficklampa.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!