BACKKAMERA

Vi erbjuder ett brett sortiment av backkameror med fokus på säkerhet och prestanda. Våra backkameror passar till flera olika lastbilsmodeller. Samtliga produkter håller hög kvalitet och levereras med 2-5 års garanti.
Läs mer
Det finns 10 produkter.

Vad är en backkamera?


Backkamera är ett hjälpmedel för förare av både lastbil, maskin och personbil. Det möjliggör full sikt bakåt, där det annars är begränsad synvidd.

Hur funkar en backkamera?


En backkamera fungerar som ögon i nacken för föraren med nedsatt sikt. Det finns både trådlösa och kabelanslutna backkameror, både i paket om 1st eller flera. Backkameror används av allt från långtradarchaufförer ute på motorvägen till barnfamiljen på stormarknadens parkering.

Vad bör man tänka på när man ska köpa backkamera?Utgå alltid ifrån produktspecifikationen för att säkerhetsställa att den backkamera du funderar på har de egenskaper du eftersöker.

Hur monterar man en backkamera?


En backkamerasystem är inte särskilt svår att montera och kan monteras på många olika fordon och på olika sätt. Vi rekommenderar alltid att man tar hjälp av en verkstad ifall man inte har egen erfarenhet sedan tidigare men vi vet också att många kunder väljer att utföra detta själva. Instruktionsmanualer och dylikt medföljer alltid med våra produkter.


Vilken ska man välja, backkamera trådlös eller kabelansluten?


Både trådlösa och kabelanslutna backkamerasystem har sina fördelar. Många tycker om kabelanslutna produkter då detta är lite mer traditionellt. Dock brukar de flesta föredra trådlösa system när det kommer till lite större distanser. En stor fördel med våra trådlösa backkamerasystem är att dom fungerar väldigt bra, utan eftersläpningar eller lagg, någonting som annars brukar vara en del av konkurrerande märkens problem.


Vad är skillnaden mellan analog och digital backkamera?


Som alltid mellan analoga och digitala produkter så är de digitala produkterna lite mer high-tech. Ett backkamerasystem som är digital har en trådlös sändare och kan också lätt kopplas upp mot Wi-Fi. Att ha en backkamera utan kablar är för många att föredra då du slipper dra kablaget genom hela fordonet (i många fall stora långtradare). Det analoga systemet har såklart också sin charm, men är mer A till B. När man installerar en kabelansluten backkamera så fungerar den felfritt så länge kablarna läggs enligt anvisning.


Genomför ni backkamera test?


Ja vi genomför egna tester av produkter innan vi bestämmer oss för att lansera produkten i vår butik. Detta är vårt sätt att säkerhetsställa att våra produkter uppfyller alla krav, såväl från oss som utlovade mot kund. Tanken med att själva testa produkterna är att vi ska känna oss i trygga i att de varor vi säljer står upp till våra egna krav om kvalité, pris och utformning.


Har ni backkamera till släp?


Ja, vi har flera olika modeller att välja bland till släp.

Har ni backkamera till bil?


Ja, vi har många modeller både till små personbilar men också större bilar.

Kan ni rekommendera en bra backkamera till husbil?


Då alla människor och fordon har olika behov så rekommenderar vi ingen specifik modell utan att först veta vad behovsanalysen säger. Ring gärna vår kundtjänst om du är osäker på vad som passar dig bäst!


Kan ni rekommendera en bra backkamera som är prisvärd?


Då vi har ett brett sortiment av produkter som lämpar sig för olika ändamål så är det svårt att ge en rekommendation utan att först fråga vilka krav du som kund har. Det viktigaste är att anpassa produkten efter ditt egna behov och då det finns en stor variation av backkameror och backkamerasystem så är det bäst att först fråga sig själv vad man vill ha ut av sin produkt.

Vad är skillnaden mellan en backkamera till lastbil och personbil?


Vi erbjuder backkamerasystem med flera kameror i ett och samma paket vilket lämpar sig för olika vinklar och positioner. Dessa används med fördel på lastbilar och fordon där sikten av storleksmässiga skäl är begränsad. Backkamerasystem till personbil innebär endast 1 kamera. Läs i specifikationen vilken vidvinkel din tänkta produkt utgör.Har ni backkamera till traktor och maskin?


Ja, det har vi. Även här har vi många olika modeller anpassade för olika maskiner och fordon, antingen i flerpack eller 1-pack.


Kan ni hjälpa mig att montera backkamera?


Vi utför inga monteringar utan hänvisar alltid till en professionell verkstad ifall ni är osäkra på hur ni ska gå tillväga. Manual och/eller inkopplingsschema medföljer alltid.

Kan man installera en backkamera vid registreringsskylt?


Man kan installera kamera vi nummerskylten så länge den inte skymmer själva nummerskylten.

Har ni monteringsanvisning som förklarar hur man ska koppla en backkamera?


Ja, ett kopplingsschema medföljer alltid med våra produkter.

Fungerar backkamera med mobil, te.x android eller iOS?


Tyvärr, finns det i dagsläget ingen produkt hos oss med länk till mobiltelefon.

Är det värt att köpa en billig backkamera?


Ja, det kan det absolut vara. Återigen så handlar allt om vilka behov man har som kund. Man måste själv sätta upp krav och kriterier och sedan leta efter en produkt utifrån dessa. Att bara köpa första bästa för att den är billig kan resultera i en jackpot, men om man har lite högre krav så är det alltid fördelaktigt att göra en ordentlig research innan man konsumerar.

Vilka varumärken rekommenderar ni?


Vi rekommenderar PSVT, Veise och S-Vision före märken som Kenwood, Garmin, Avensis, Pioneer och Nima. Anledningen är främst priset, där vi anser att de förstnämnda är mycket mer prisvärda. Detta då du som kund får samma slags kvalité för en betydligt lägre peng, någonting som känns bra för både oss och er.


Är backkamera 7 tum vanligast?


Ja, det är ett av de mer vanliga storlekarna som finns att välja på. Det tar inte upp lika mycket plats som dom större, har en mer slimmad design och passar de flesta fordon utan att behöva mäta upp monteringsytan innan.

Hur stor är skillnaden mellan backkamera 9 tum och 10 tum?


Skillnaden är 2,54 cm vilket motsvarar 1 tum.


Erbjuder ni backkamera inbyggd i backspegeln?


Ja, det gör vi. Nyligen lanserade vi nya backkameror som går att bygga in i backspegeln.


Vilken backkamera är bäst?


Återigen: det beror på användningsområde samt vad du som kund vill ha ut av din backkamera. Vi rekommenderar Veise och S-Vision som båda erbjuder otroligt hög kvalitet till ett relativt lågt pris. Dessa har blivit några av marknadens mest prisvärda backkamerasystem för yrkesproffs och används flitigt även av privatpersoner.

Har ni även skärm till backkamera i ert utbud?


Ja. Om du inte är i behov av ett komplett backkamerasystem så kan du inhandla skärm eller monitor till backkamera separat.

Hur många grader ser linsen på en backkamera?


Bildvinkeln varierar från produkt till produkt, men det vanligaste är 170 grader eller 180 grader. Dock finns det även specifika kameror som klarar hela 360 grader.

Kan man handla en trådlös mottagare hos er?


Ja, det kan man.

Finns det trådlös backkamera med gps?


Ja, det finns och vi har även detta i vårt sortiment.

Finns det några nackdelar med backkamera med högtalare?


Nej, inte direkt. En hel del förare tycker om att antingen lyssna på radio eller på ljudet som kamerans mikrofon fångar upp. Det är en smaksak helt enkelt.

Har varje backkamera hdmi-stöd i ert sortiment?


Nej. Här beror det på vilken produkt du väljer. Vissa har inget hdmi-stöd alls, medan andra har stöd för full hd 1080 upplösning. Var noga att se över produktens specifikation.

Vilka fördelar finns med komplett backkamera paket?


Det blir oftast billigare för dig att välja ett komplett paket än att handla in separat delar. Detta för att vi inte vill att det ska vara en prisfråga för någon som egentligen är i behov av ett helt paket.

Vad heter backkamera som monteras vid nummerplåt eller innanför bakrutan?


Den typ av kamera heter dashcam. Den spelar in och tar upp ljud under tiden kameran är påslagen. Den filmar både ut på vägen samt inne i förarsätet.

Vad är skillnaden mellan en enkel backkamera och en mer avancerad backkamera?


Upplösningen, kvalitén på huset/skalet som är mer robust och tåligt samt bildkvalitén.

Vad är fördelen med en backkamera med avstörningsskydd?


Backkameran som är EMC-godkänd stör inte ut annan elektronisk utrustning i fordonet.

Hur påverkar canbus backkamerasystem?


Kameran är ett eget system som inte kopplas med canbus.

Vad är skillnaden mellan backkamera 12V och backkamera 24V?


Det är ingen skillnad mellan kamerorna men det är viktigt att man väljer en backkamera som har stöd för rätt voltstyrka beroende på om det är en personbil eller lastbil exempelvis.Är ni återförsäljare för mtb backkamera?


Nej, det är vi inte. Dock erbjuder vi marknadens mest prisvärda varumärken sett till kvalitén och har själva valt att inte ta in MTB i vårt sortiment då dessa ej står upp till vår standard.

Vad är backkamera rear assist?


Rear assistent är linjer som viker sig till höger och vänster när man svänger på ratten.
Detta har inte kamerasystemen. För att få denna funktionen måste delarna ha signaler från canbus.


Vad är leveranstiden av era backkamerasystem inom Sverige?


Leveranstiden för följande städer ser du nedan oavsett vilken speditör du väljer att få ditt paket levererat med.

Norrbottens län innefattar följande kommuner – Leveranstid 2-4 dagar
Luleå, Piteå, Kiruna, Boden, Gällivare, Kalix, Haparanda, Älvsbyn, Arvidsjaur, Övertorneå, Överkalix, Pajala, Arjeplog och Jokkmokk

Västerbottens län innefattar följande kommuner - Leveranstid 2-4 dagar
Sorsele, Storuman, Vilhelmina, Dorotea, Lycksele, Umeå, Malå, Åsele, Vindeln, Norsjö, Skellefteå, Robertsfors, Vännäs, Bjurholm och Nordmaling

Västernorrlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 2-4 dagar
Sundsvall, Ånge, Timrå, Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik

Jämtlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Strömsund, Krokom, Åre, Östersund, Ragunda, Bräcke, Berg och Härjedalen

Gävleborgs län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ljusdal, Nordanstig, Hudiksvall, Sandviken, Gävle, Ovanåker, Bollnäs, Söderhamn, Ockelbo och Hofors

Dalarnas län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Älvdalen, Malung-Sälen, Mora, Orsa, Rättvik, Hedemora, Falun, Leksand, Gagnef, Vansbro, Ludvika, Smedjebacken, Säter, Avesta och Borlänge

Uppsalas län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Älvkarleby, Tierp, Östhammar, Uppsala, Heby, Knivsta, Håbo och Enköping

Stockholms län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Nynäshamn, Södertälje, Nykvarn, Salem, Botkyrka, Haninge, Huddinge, Tyresö, Stockholm, Ekerö, Nacka, Värmdö, Järfälla, Vaxholm, Täby, Upplands-Bro, Sigtuna, Vallentuna, Österåker och Norrtälje

Västmanlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Västerås, Sala, Norberg, Fagersta, Surahammar, Skinnskatteberg, Köping, Hallstahammar, Kungsör och Arboga

Södermanlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Eskilstuna, Strängnäs, Gnesta, Trosa, Nyköping, Flen, Katrineholm och Vingåker

Örebros län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ljusnarsberg, Örebro, Hällefors, Nora, Karlskoga, Lindesberg, Lekeberg, Degefors, Kumla, Hallsberg, Laxå och Askersund

Värmlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Torsby, Hagfors, Sunne, Munkfors, Filipstad, Forshaga, Storfors, Karlstad, Kristinehamn, Hammarö, Kil, Grums, Säffle, Arvika, Eda och Årjäng

Västra Götalands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Ale, Alingsås, Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals-ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Göteborg, Götene, Herrljunga, Hjo, Härryda, Karlsborg, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla edet, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Mölndal, Orust, Partille, Skara, Skövde, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tjörn, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg, Åmål och Öckerö

Östergötlands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Finspång, Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik, Åtvidaberg, Kinda, Ydre, Linköping, Motala, Mjölby, Boxholm, Vadstena och Ödeshög.

Jönköpings län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Mullsjö, Habo, Tranås, Aneby, Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Sävsjö, Vaggeryd, Gnosjö, Gislaved och Värnamo.

Kalmar län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Oskarshamn, Mönsterås, Högsby, Nybro, Kalmar, Torsås, Emmaboda, Borgholm och Mörbylånga

Hallands län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Kungsbacka, Varberg, Falkenberg, Hylte, Halmstad och Laholm

Gotlands län - Leveranstid 1-3 dagar

Kronobergs län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Uppvidinge, Växjö, Lessebo, Tingsryd, Älmhult, Alvesta, Ljungby, Markaryd

Skåne län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Örkelljunga, Östra Göinge, Ängelholm, Åstorps, Båstad, Bjuvs, Bromölla, Burlöv, Eslöv, Hässleholm, Höör, Höganäs, Hörby, Helsingborgs, Kävlinge, Klippan, Kristianstad, Landskrona, Lomma, Lund, Malmö, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Staffanstorp, Svalöv, Svedala, Tomelilla, Trelleborgs, Vellinge och Ystad.

Blekinge län innefattar följande kommuner - Leveranstid 1-3 dagar
Sölvesborg, Olofström, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.
Jag letar efter en liten backkamera som inte tar upp mycket plats?


Ta hjälp av vår specifikationslista så kan du enkelt hitta en liten backkamera som uppfyller dina mått och behov.

Är det vanligt att montera backkamera i hästtransport?


Ja, det är mycket vanligt. I synnerhet när det kommer till transportfordon av olika slag så används backkamera flitigt.

Vad är bäst, backkamera eller parkeringssensor?


Det beror helt på vad man själv tycker och vad man föredrar som metod. Vissa lyssnar bäst på pipandet som sensorerna avger medan andra själva vill kunna bilda sig en uppfattning av vad som händer genom det mer visuella i en backkamera.

Är era backkamera-system godkända?


Ja, alla våra backkameror är godkända för användning på allmän väg. Detta understryks alltid på specifikationen samt av kamerans märkning.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!