LED STRÅLKASTARE

Led strålkastare 230 volt kan användas både som gårdsbelysning, platsbelysning eller garagebelysning m.m. Samtliga led strålkastare och led armaturer använder dioder från världsledande amerikanska Cree och Bridgelux. Till skillnad från många andra återförsäljare så har vi valt att använda oss av den nyare COB-tekniken (chip on board) som ger både en högre ljusstyrka per watt och lägre värmeutveckling än konkurrerande strålkastare led.
Läs mer
Det finns 23 produkter.

Hur bra är led strålkastare i jämförelse med metall halogen, halogen och låg energi lampor?

En led strålkastare drar betydligt mindre ström än övriga belysningstekniker utan någon avkall på ljusstyrka. På senare år har allt fler börjat inse fördelarna med led vilket resultat i att många företag valt att ersätta sina metallhalogen lampor med den nyare tekniken. Livslängden för led strålkastare kan kan generellt sätt variera väldigt kraftigt men våra lampor är utvecklade för att uppnå 50 000 brinntimmar vilket är mer än 10 år vid normalt bruk och 50-70 gånger längre än den föråldrade halogen lampan. En av de största fördelarna med teknologin är att den är helt miljövänlig och inte innehåller några farliga tungmetaller eller giftig kvicksilver. Till skillnad från lågenergilampor kräver led ingen uppvärmningstid utan når direkt full ljusstyrka. Som en jämförelse avger Vision X Prime Master 300W mer ljus än 1000W metallhalogenlampa.

Varför bör jag välja era led strålkastare?

Det finns en uppsjö av led strålkastarbelysning, s.k floodlights på den svenska marknaden. Det är därför inte lätt att välja rätt i djungeln när man handlar led belysning på nätet. Precis som med övriga belysningsprodukter så finns det många kinesiska leverantörer som medvetet väljer att utrusta led lampan med budgetkomponenter för att hålla nere sina tillverkningskostnader. Detta i kombination med bristande kontroller under tillverkningsprocessen gav upphov till att många företag till en början avfärdade led belysning som ett alternativ för både inne och utebelysning. Våra led strålkastare tillverkas av ledande aktörer som också levererar kompletta belysningslösningar till företag som Samsung och Toyota. Våra led strålkastare skiljer sig markant från billiga Kina strålkastare som till utseendet är svåra att urskilja. Nedan följer några fördelar med vår belysning:

1. Patenterad optik för högre ljusgenomsläpp och därmed högre ljusstyrka.

2. Större led chip som avger mer ljus jämfört med konkurrerande led strålkastare 230v.

3. Guldtrådar med 99,99% renhet istället för koppartrådar vilket ger upphov till en max spänning på 700mAh.

4. Shinetsu-lim av hög kvalitet som inte leder till några missfärgningar som många andra led strålkastare.

5. Högkvalitativt fosfor från amerikanska Intematix bidrar till en mer exakt färgåtergivning och färgtemperatur.

6. Speciell krympslang för att undvika spänningsläckage.

7. Drivdon från världsledande Meanwell vilket resulterar i högre driftsäkerhet och längre livslängd.

8. En mer påkostad och robust kylfläns som ger en lägre värmeutveckling.

9. Påkostat isoleringsmaterial och rostfria delar för att uppnå en äkta IP65/IP66-klassning.

Kan era led strålkastare levereras med rörelsedetektor?

Våra led strålkastare kan utrustas med en s.k rörelsedetektor eller rörelsevakt om så önskas. Vi har flera modeller tillgängliga med olika kapslingsklasser som fungerar bra tillsammans med vår led belysning både inomhus och utomhus tack vare dess höga vattentäthet. Våra lampor är ett överlägset alternativ till halogenstrålkastare.

Vilka användningsområden har led strålkastare?

Våra led strålkastare riktar sig både till privatpersoner och företag och kan tillämpas i många olika situationer som exempelvis garageuppfarter, fasader, hustomter, paddockar, ridhus m.m. Vi har även många företagskunder som använder strålkastarna som industribelysning, torgbelysning, tunnelbelysning och parkbelysning. Oavsett vad man tänkt använda led strålkastarna till så är det ett faktum att den senaste tidens tekniska framsteg gett upphov till hela helt nya möjligheter som tidigare inte existerade. Idag är det vanligt förekommande att kommuner köper 230v belysning som sedan används som stolpbelysning i bostadsområden. Led armaturerna används även som platsbelysning, arbetsbelysning eller byggbelysning. Våra produkter är otroligt ljusstarka och robusta och används därför ofta som byggstrålkastare.

Vilken wattstyrka bör man välja för gårdsbelysning?

Varje situation är unik och mängden ljus är i slutändan en subjektiv fråga. Våra privatkunder brukar normalt sätt välja en led strålkastare med antingen 30W, 50W, eller 70W. För våra företagskunder som exempelvis behöver stark gårdsbelysning så kanske en 100W, 120W, 150W eller 200W lampa är ett mer lämpat val för en led gårdsarmatur. För högre wattstyrkor än 200W så erbjuder vi IPS-serien som är utrustade med Cree dioder istället för Bridgelux och finns tillgängliga i 250W, 300W, 500W eller 1000W. Det största skillnaden med IPS-serien är att strålkastarna kan levereras med en smalare ljusbild som exempelvis 40° eller 60° vilket ger en smalare ljusspridning och en betydligt bättre räckvidd för exempelvis fotbollsbelysning.

Vilken effekt bör en LED strålkastare ha som är tänkt för garagebelysning?

Det är svårt att rekommendera en specifik wattstyrka då alla garage och garageuppfarter ser olika ut. Men det brukar räcka med en effekt på ca 30 till 50W.

Vilken led strålkastare lämpar sig bäst för en paddock?

Det är svårt att estimera hur mycket ljus en paddock behöver då varje bana är unik och en gårdslampa på en stolpe måste anpassas efter banans förutsättningar. Om du exempelvis ska belysa en paddock som är 20x60 meter med 4 stolpar runt banan så rekommenderar vi totalt 4-8 st 200W lampor med 6000-6500K (Dagsljus) beroende på hur mycket ljus man önskar. Lampan är populär även som stalllykta. Svenska ridsportförbundet rekommenderar att ljuset bör vara 100-150 lux vid vanlig ridning och 250-300 lux vid tävling. Kontakta oss så kan vi hjälpa er att göra en ljuskalkyl (luxmätning) baserat på ert unika mått.

Vad är viktigast att veta när jag köper en led lampa?

Det finns två benämningar som man framförallt ska ha i åtanke när man köper led belysning.
Ljusflödet som mäts i lumen ger en indikation om hur mycket ljus en led lampa avger. Ju högre lumen-tal desto mer ljus.

Färgtemperatur som mäts i Kelvin beskriver färgen på själva ljuset. Lägre Kelvin temperatur ger ett varmare ljus medan en högre Kelvin temperatur ger ett kallare ljus. Te.x. ger 2700 Kelvin ett varmvit ljus medan 4000 Kelvin ger ett kallvit ljus. Kallare ljus används exempelvis vid gatubelysning.

 

Är det lönsamt att investera i led belysning?

Genom att övergå till led belysning så sänker man driftkostnaden avsevärt vilket innebär betydande besparingar. Till en början kan investeringskostnaden i led uppfattas som något hög jämfört med metallhalogen eller högtrycksnatrium. För en fabrik, skola, lager eller offentlig miljö kommer energiförbrukningen att minsta drastiskt samtidigt som lampbyten blir ett minne blott. Led lampor är dessutom ca 2-4% mer effektiva vid kalla temperaturer vilket resulterar i ytterligare besparingar under vintertid för exempelvis en samfällighet, bensinstation eller kommun.

Är era led strålkastare certifierade?

Våra produkter är kvalitetssäkrade och certifierade enligt RoHS direktiven och uppfyller ISO9001:2008, RoHS, SAA, CSA och CE direktiven.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!