BÅTTILLBEHÖR

Vår led belysning för båt & marin är speciellt framtagen för utvändig belysning i extrema vattenmiljöer. Lamporna är snygga och stilrena till utseendet och levereras även med vit färg för att matcha båtens utsida. Vår båt belysning är vattentålig och till största del IP69K-klassat vilket också är den högsta kapslingsklassen för båt lampor.

Läs mer

Är led eller halogen lampor bäst som båt belysning?

Led belysning har på senare år blivit förstavalet när man ska uppgradera sina marina lampor p.g.a dess enorma fördelar över äldre belysningstekniker. Led lamporna i vårt sortiment är otroligt energieffektiva och lätta att installera.

Passar lamporna till alla båtar?

Våra båtlampor passar både till motorbåtar, segelbåtar men också större fartyg. Vi har både navigationsljus (lanternor), ankarljus, manöverljus och gångljus i vårt sortiment. Led lamporna är till utseendet väldigt snarlik äldre klassiska lampor med halogen teknik med den viktiga skillnaden att lamphuset är betydligt mindre till skalan.

Vilken egenskap är viktigast för led strålkastare till båt?

Man bör tänka på att köpa en led strålkastare med hög ljusstyrka så att båten tydligt syns ute på farvattnet. Även kapslingsklassen är viktig att ta hänsyn och högre kapslingsklass är att föredra vid svåra väderförhållanden. Det är bättre att investera i en lite dyrare lampa framförallt om man tänkt använda led lampan som nattbelysning eller sökarljus.

Vad har ni för garantier?

Våra marina lampor använder sig av Cree lysdioder av högsta kvalitet. Lamphusen är otroligt robusta vilket borgar för mycket god kvalitet. Vi erbjuder garantier upp till 5,5 år beroende på modell. Vi har billiga båt lampor för den mer budget medvetne konsumenten och dyrare lampor för yrkesproffs.

Vilka typer av båtlampor finns det?

Typen av båtlampor sträcker sig från interör- till yttre belysning. Däckslampor, strålkastare och ledlister är några av de alternativ som finns. Även navigationsljus är en viktig pelare bland båtlampor då denna tillhör trafiksäkerheten på havet.

Vilka färger ska navigationsljusen ha?

Ett navigationsljus för båtens sidor ska ha antingen rött eller grönt ljus. För navigationsljus i för och akter är det vitt ljus som gäller.

Vad är skillnaden mellan en däckslampa och en inredningslampa?

En däckslampa installeras på båtens utsida för att lysa upp däcket. En inredningslampa installeras inuti båten som en typ av interiörbelysning.

Vad är en strålkastare på en båt?

En strålkastare kan jämföras med en bils helljus och används för att lysa upp ett specifikt område ute när båten är sjösatt.

Vilka är de vanligaste typerna av båtlampor som drivs av batterier?

Batteridrivna båtlampor brukar i största del bestå av interörs- eller däckslampor. De vanligaste är då att lamporna använder LED-teknologi för att batteriet ska hålla så länge som möjligt.

Kan jag använda vanliga lampor i min båt?

På grund av risken för kortslutning eller korrosion bör man endast använda lampor avsedda för marint bruk.

Vilken typ av lampor kan jag använda under vattnet?

Specifika LED-lampor med undervattenklassning är det som rekommenderas för belysning under vatten.

Hur ska jag montera mina båtlampor?

Följ bruksanvisningen till båtlamporna noggrannt för att unvika felkoppling. Se även till att placeringen av lamporna möjliggör synlighet även vid sjösatt läge.

Vad är IP-klassning och varför är det viktigt för båtlampor?

IP-klassningen är den skala som används för att visa på hur tålig en lampa är mot väta och damm. Högre IP-klassning ger ett bättre skydd och minskar således risken för korrosion och läckage.

Kan jag använda min båtlampa i saltvatten?

Marin belysning är framtagen för att kunna användas även i saltvattensmiljö. Då saltvatten skyndar på korrosionen av lampan så är det fördelaktigt om man underhåller sin båtbelysning kontinuerligt.

Hur kan jag underhålla mina båtlampor?

För att din båtbelysning ska hålla så länge som möjligt så är det rekommenderat att man håller efter sin lampa genom att torka av dessa med en mjuk och fuktig trasa. Olika avfettningsmedel och kemikalier ska undvikas. Även kabeldragningen bör ses över med jämna mellanrum för att minska risken för kortslutning i samband med korrision.

Vilken typ av ljus är bäst för att lysa upp båten på natten?

LED-lampor är ett vanligt val på grund av sin långa livslängd och energisnåla förbrukning. Vad som passar dig beror helt på vad du har för behov samt vad din budget är.

Behöver jag en speciell typ av lampa för att använda i en båtmotor?

En lampa som används på båtmotorn kallas motorlampa. Denna är framtagen för att vara extra stöttålig med hög IP-klass. Läs alltid bruksanvisningen kring installation och montage för att undvika överhettning.

Kan jag använda båtlampor på land?

Båtlampor är framtagna för marint användande men fungerar lika bra på torra land.

Behöver jag ha reservlampor ombord på min båt?

Ja, i synnerhet för navigationsljusen. Dessa är nämligen en förutsättning för att andra båtar ska kunna se er i ordentligt.

Fri frakt över 1495:- 30 dagars öppet köp!